De Coach


De puberteit is een turbulente fase waarin pubers zichzelf gaan ontdekken en steeds meer hun eigen weg willen gaan, los van hun ouders. Ze komen in aanraking met allerlei verleidingen zoals alcohol, drugs, de invloed van social media en komen vaak voor moeilijke keuzes te staan. Pubers zijn op zoek naar erkenning waardoor ze ervaren dat ze betekenisvol voor anderen zijn waarmee hun eigenwaarde en zelfvertrouwen zal groeien. Als die erkenning uitblijft, raken ze hun zelfvertrouwen kwijt.

Daarnaast hebben ze te maken met een maatschappij waarin het tempo hoog is, de prikkels enorm zijn, de druk en de verwachtingen groot zijn en er weinig tijd overblijft voor zichzelf en elkaar.

Geen wonder dat er zoveel pubers zijn die door de bomen het bos niet meer zien en zich geen raad weten. Vast( dreigen te)lopen, depressief raken en niet meer verder kunnen.

Om mij heen zie ik steeds meer pubers die het niet meer weten. Ooit was ik zelf zo’n ‘lastige’ puber. Door de ervaring die ik inmiddels heb, opgedaan als moeder en mijn werk in de jeugdhulpverlening, ben ik jongerencoach geworden.

Ik help pubers bij het terug vinden van hun kwaliteiten waardoor hun eigenwaarde weer groeit en hun zelfvertrouwen toeneemt. Samen gaan we op zoek naar hun sterke maar ook minder sterke punten waardoor ze zelf een passende oplossing kunnen vinden waarmee ze lastige situaties weer hanteerbaar kunnen maken. De nadruk ligt hierbij op het positieve.

Ik geef ze hun plezier weer terug en laat ze zien dat ze er toe doen!

Net zo pittig kan het zijn om jong en volwassen te zijn in deze maatschappij. Helemaal niet erg en niet verwonderlijk als het soms even niet alleen lukt. Ik help je graag weer opweg. Neem gerust, vrijblijvend contact met me op om te kijken wat ik voor je kan betekenen!
Mijn naam is Tineke Nieuwenhuis. Ik ben 52 jaar en moeder van twee prachtige, volwassen dochters.

Na jaren gewerkt te hebben in de jeugdhulpverlening merkte ik dat ik het werken met jongeren nog steeds heel erg leuk vind maar dat ik het op een andere manier wilde doen. Niet meer binnen de lijntjes van een instantie maar in mijn eigen praktijk met alles wat ik te bieden heb. Na mijn opleiding HBO-SPH en HBO-MWD, heb ik jaren ervaring op gedaan in allerlei soorten van hulpverlening. Ik heb gewerkt als begeleider in verschillende woonvormen met mensen met allerlei problematiek, heb in de jeugdhulpverlening gewerkt, in de psychiatrie en als maatschappelijk werker. Nu wil ik al deze ervaring graag gebruiken in mijn praktijk, in het begeleiden van jongeren.

Mijn specialiteit is het begeleiden van pubers en jong volwassenen met de daarbij behorende leeftijdsgerelateerde problematiek.

Wat betekent de naam Helibel: Helibel is de libelle uit de Disneyfilm 'de reddertjes'. Deze film was een favoriet van onze dochters. Bij het in kaart brengen van mijn karakterstijlen, kwam ik erachter dat 'de redder'op 1 staat bij mij, ik wil graag helpen. Een libelle symboliseert verandering; met zijn vlucht over het water kijkt de libelle verder dan wat aan de oppervlakte is en ziet hij de diepere implicaties en aspecten van het leven. Met zijn vermogen om onder de oppervlakte te kijken, ziet hij wat daar is waardoor hij daarmee aan de slag kan. Ook ik kijk bij mijn coachee's onder de oppervlakte, wat houdt hen werkelijk bezig en waarbij hebben ze ondersteuning nodig.

Een betere naam kon ik mij dus niet bedenken, voor mij zegt Helibel alles. Onze oudste dochter heeft het prachtige bijbehorende logo ontworpen en getekend.